Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Заместник-министър Първан Русинов откри Tретата среща по проект „Сътрудничество по Югоизточната транснационална транспортна ос” 28.04.2010
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов откри Третата среща по проект „Сътрудничество по Югоизточната транснационална транспортна ос”. Форумът се проведе в периода 27-28 април 2010 г. и бе организиран от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, със съдействието на водещия партньор по проекта – Централноевропейската инициатива.

В своето приветствие заместник-министър Русинов подчерта значимостта на изпълнението на проекта във връзка с постигането на европейските стандарти и изисквания по отношение на европейската транспортна система. Съществена част в процеса на реализация на заложените цели представлява силното взаимодействие и сътрудничество между партньорите по проекта, допълни той.

По време на срещата бяха дискутирани технически въпроси, свързани с проекта, а именно изграждането на информационна система (база данни) и начините за събиране на съответната информация. Представени бяха разработените до момента модели, които ще бъдат използвани за попълване на базата данни и бяха уточнени някои основни параметри, които следва да се съдържат в предоставяната информация. Обсъден беше и графикът, по който ще се провеждат следващите срещи на партньорите по проекта и стъпките, които следва да бъдат предприети в тази връзка.

Участие в срещата взеха представители на Централноевропейска инициатива, Информест, Еурак, SEETO, както и експерти от министерствата на транспорта на Австрия, България, Гърция, Черна гора, Румъния, Словения, Хърватска, Италия, Албания, Македония и Сърбия.

 

* Проектът „Сътрудничество по Югоизточната транснационална транспортна ос” (SEETAC) се съ-финансира със средства от ЕС чрез Оперативна програма „Югоизточна Европа”. Основна цел на проекта е да насърчи сътрудничеството между институциите, отговорни за развитието на Общоевропейските транспортни коридори в Югоизточна Европа, което ще доведе до осигуряване на прозрачност и надеждност на информацията, хармонизирана и ефективна институционална рамка, както и своевременна реализация на приоритетни проекти в сферата на транспорта. Чрез проекта се очаква да се редуцира т.нар. „съперничество” между коридорите и да се стимулира сътрудничеството между тях в контекста на обединяването им в Югоизточната ос и конкурирането им като едно цяло с останалите оси на територията на Съюза.

Проектът стартира официално на 01 април 2009 г. и е с продължителност 36 месеца, до 31 март 2012 г.

За повече информация можете да посетите официалния уеб-сайт на проекта www.seetac.eu.

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed