Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Заместник-министър Петър Киров участва в конференция за изграждането на АМ „Тракия“ 29.07.2013
Голям размер

Още близо 36 млн. лв. трябва да бъдат изплатени по ОП „Транспорт“, за да бъдат достигнати до края на годината 50% изпълнение. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров днес по време на конференцията „Добрите практики при изграждането на АМ „Тракия“ лотове 2, 3 и 4“. По думите му до края на програмния период остават едва две години и половина, в които трябва да бъдат усвоени още близо 1 млрд. и 960 млн. лв., за бъдат да постигнати 100% изпълнение. „Това е постижима цел, но не трябва да допускаме забавяния по проектите, защото навлизаме в този етап на програмата, при който всяко закъснение може да застраши усвояването на европейските средства“, допълни той.

Според заместник-министър Киров наред с пътните проекти, през следващия програмен период, трябва да бъдат съсредоточени усилия и за развитие на железопътната инфраструктура. „Основната ни цел е да завършим изцяло направленията сръбска – турска/гръцка граници, както и модернизирането на линията Пловдив – Бургас. Това означава през 2020 г. България да има приблизително 600 км железопътни линии за скорост до 160 км/ч“, каза Петър Киров.

Другият приоритет през следващия програмен период на ОП „Транспорт“ ще бъде изграждането на интермодални терминали, защото те се явяват свързващото звено между автомобилния, железопътния и водния транспорт, без което страната ни не може да предложи конкурентни условия за превоз на товарите, които могат да преминат през нея.

На днешното събитие присъстваха и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров и др. Конференцията се организира в рамките на проект „Доизграждане на АМ „Тракия“ лот 2, 3 и 4”, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed