Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов представи пред железничари в София плана за стабилизиране на железницата 06.08.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов представи пред железничари в София изготвения план за стабилизиране и развитие на железницата. Следващата седмица ще продължи неговото обсъждане на експертно ниво „Едно от най-важните неща е постигане на взаимноизгодно споразумение с кредиторите за разсрочването на задълженията на Холдинг БДЖ“, каза по време на срещата министър Папазов. По думите му през септември е насрочена нова среща между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите.

Сред заложените в плана мерки са – подобряване на финансовото състояние на Холдинг БДЖ, набавяне на свежи средства от продажба на неоперативни активи, мерки за оптимизиране на разходите и за оптимизиране на състава. „Не предвиждаме реформата да бъде съпътствана от грубо съкращение на хора“, каза Данаил Папазов. Той сподели, че намаляването на персонала ще става по естествен път, като например на мястото на пенсионирани служители няма да се назначават нови.

Министър Папазов обяви пред присъстващите, че една от задачите на плана е услугата, която предоставя железницата да бъде атрактивно и активно предлагана. Важна перспектива е и намирането на начин за финансиране по ОП „Транспорт“, с което да се поднови парка от локомотиви и вагони. По този начин влаковете ще се движат с по-високи скорости и ще се повиши качеството на предоставяната услуга.

По време на срещата, министър Данаил Папазов награди заслужили работници и служители от БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура“. На събитието присъстваха и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД Чавдар Трендафилов и генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура“ Милчо Ламбрев.

 

За допълнителна информация:
Гергана Арабаджиева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/9409 633
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed