Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов подкрепи приемането на европейска директива за безопасността на жп транспорта 10.10.2013
Голям размер

България подкрепя приемането на европейска директива за безопасността на железопътния транспорт. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес по време на заседание на Съвета на министрите по транспорт, телекомуникации и енергетика на ЕС в Люксембург.

Министър Данаил Папазов заяви, че българската страна подкрепя преминаването към единен сертификат за безопасност на железопътните предприятия, както и приетият подход да се издава от Европейската железопътна агенция или от Националния орган за безопасност. Той изрази позиция, че е важно в директивата да се определят правилата за взаимодействие между Националните органи за безопасност и Европейската железопътна агенция, както и отговорностите на участниците в железопътния сектор. По думите му ясното определяне на отговорностите и взаимодействието между участниците в железопътния сектор ще повиши нивото на безопасност на железопътния транспорт като цяло.

Министър Данаил Папазов каза още, че отговорността на органа, издал единен сертификат за безопасност (Европейската железопътна агенция или Националния орган за безопасност) включва и решението за ограничаване или отнемане на сертификата, в случай, че железопътното предприятие престане да отговаря на изискванията за издаването му. Той допълни, че правата и отговорностите съответно на Европейската железопътна агенция и Националният орган за безопасност следва да бъдат равнопоставени по отношение на взаимодействието им при издаването, отнемането и налагането на ограничителни процедури при констатиране на несъответствия при прилагане на сертификат за безопасност.

„България подкрепя целите и усилията на Европейската комисия за развитие и конкурентоспособност на железопътния транспорт спрямо другите видове транспорт и подобряване на неговото ниво на безопасност“, каза министър Данаил Папазов.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed