Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов участва в Световния икономически форум в Киев 06.11.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов взе участие в Световния икономически форум „Стратегически диалог за бъдещето на Украйна”, който се проведе в гр. Киев. В своето изказване той заяви, че България подкрепя европейския избор на Украйна. „Отчитайки стратегическото значение на Украйна за сигурността, просперитета и стабилността в Европа, България подкрепя подписването на Споразумението за асоцииране, включително задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия с Украйна на Срещата на върха във Вилнюс през м. ноември т.г.“, каза още министър Папазов.

България подкрепя и подписаното през м. юли миналата година в Брюксел Споразумение за улесняване на визовия режим между Украйна и ЕС и неговото окончателно либерализиране след цялостно изпълнение от украинската страна на Плана за визова либерализация, разработен съвместно с ЕС. „Вярвам, че българската общност в Украйна ще продължи да бъде мост във взаимоотношенията между двата народа и ще съдейства за задълбочаването на българо-украинските отношения в областта на икономиката, културата, науката и образованието, развитието на междурегионалното сътрудничество“, заяви в изказването си Данаил Папазов.

Той уточни, че Украйна е един от основните външнотърговски партньори на България, а страната ни е сред най-големите търговски партньори на Украйна в Югоизточна Европа. „След подписването на Споразумението за асоцииране и стартирането на предварителното прилагане на задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия очакваме активизиране на двустранните икономически отношения“, каза Данаил Папазов. Пред участниците във форума, министър Папазов изрази надежда за нарастване и разнообразяване на търговския стокообмен и разширяване на сътрудничество между двете страни в областта на инвестициите. „Считаме, че трябва да се използват възможностите за реализирането на съвместни българо-украински проекти на регионално ниво, за които да се търси финансиране по линия на различните програми на ЕС“, каза министър Данаил Папазов.

На Срещата на върха във Вилнюс се очаква да бъде отбелязан значителен напредък в развитието на отношенията между ЕС и страните-партньори. „Ползите от задълбочаване на отношенията между Украйна и ЕС, чрез използване на механизмите на четирите тематични платформи на Източното партньорство ще могат да се видят в краткосрочен, така и в дългосрочен план“, убеден е министър Данаил Папазов. По думите му отвореният пазар, икономическата интеграция и политическата стабилност биха превърнали Украйна в предсказуем и желан бизнес партньор.

В своето изказване министър Данаил Папазов посочи, че чрез инициативата „Източно партньорство” ЕС изпраща сигнал за солидарност и готовност за по-нататъшна подкрепа за страните-партньори по пътя към демокрация и изграждането на институциите на правовата държава, гражданското общество и пазарната икономика, поставяйки акцент върху върховенството на закона, доброто управление, стабилността и защитата на правата на човека.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed