Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Киров участва в откриването на форума за развитие на Черноморския магистрален пръстен 11.11.2013
Голям размер

АМ „Черно море“ е важна не само за развитие на транспортните ни връзки със страните от Черноморския регион, но и за подобряване на конкурентоспособността на българските пристанища. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на форума „Черноморският автомагистрален пръстен – предизвикателства и перспективи“, който се провежда в гр. Бургас.

„Ако можем да говорим за „железопътна магистрала Черно море“, то тя значително изпреварва автомобилната. В новия програмен период предстои да изградим жп линията Карнобат – Синдел. По този начин, с една сравнително малка инвестиция от 170 млн. евро, ще направим бърза връзка между Северна и Южна България и най-важното – между пристанищата във Варна и Бургас“, заяви заместник-министър Киров.Той допълни, че благодарение на доброто сътрудничество между институциите се надява в скоро време да бъде отчетен напредък и в подготовката на проекта за АМ „Черно море“.

Темата на форума е обвързана с целите и приоритети на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Една от поставените цели пред страните-членки на организацията е координираното планиране и изграждане на Черноморския автомагистрален пръстен. За да са ясни целите и обхвата на този проект на 19 април 2007г., в Белград, е приет Меморандум за разбирателство (МзР) за координираното изграждане на Черноморски автомагистрален пръстен. Той ще бъде съставен от основно направление и необходими пътни връзки с дължина е около 7 000 км. Бъдещият автомагистрален пръстен трябва да отговаря на съвременните стандарти за пътна инфраструктура и на изисквания на международния товарен трафик по отношение на носимоспособност, комфорт на пътуването, сигурност и безопасност.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed