Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Изпълнителна агенция ЕСМИС получи специалната награда за принос в развитието на електронните услуги 21.02.2014
Голям размер

Специалната награда за особен принос за развитие на електронните услуги в администрацията получи Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения за проекта „Технологично интегриране на Електронната съобщителна мрежа и Националната мрежа на държавната администрация". Тя бе връчена на Красимир Симонски,  изпълнителен  директор на агенцията, по време на церемонията по награждаването на победителите в конкурса „ИТ проект на годината“.

Тази мрежа е уникален пример за съвместните усилия на няколко организации, които работиха заедно върху този сложен проект, заяви Красимир Симонски. Бюджетът на проекта не е голям, но създадената инфраструктура ще има голям ефект за цялата държавна администрация и възможността да се приложи облачният модел на ползване на услуги, допълни още той.

Единната електронна съобщителна мрежа (ЕЕСМ ) пренася едновременно данни, глас и видео и управление на услугите в реално време. След интеграцията на двете мрежи, Изпълнителна агенция ЕСМИС притежава оптична мрежа с обща дължина 5 377,665 km. От тях 4 695,452 km. са за междуградска свързаност, а с 682,213 km. оптичен кабел се осигуряват метро-мрежи за свързаност в населените места. Мрежата е основа за изграждането на единна MPLS базирана мрежа за пренос на данни на територията на страната и гарантира свързаност с голяма част от структурите на държавната и местна власт, като се предоставят комуникационни услуги за пренос на глас, данни и интернет. Към момента броят на свързаните ведомства и техните подразделения към мрежата е 1300. Изградената ЕЕСМ предоставя комуникационна инфраструктура за въвеждането на електронното правителство.

Конкурсът „ИТ проект на годината“ се провежда за десета година от вестник Computerworld България, част от ICT Media.  През 2013 г. в инициативата се включиха общо 24 ИТ проекта, от които 13 бяха реализирани в администрацията и 11 в частния сектор. 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed