Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов инспектира строителството по жп отсечката Септември - Пловдив 24.06.2014
Голям размер

На 15 септември т.г. ще приключи модернизацията на жп гара Пазарджик. Това увериха изпълнителите на обекта, по време на инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Освен проекта за рехабилитация на гарата бяха проверени и трите участъка от проекта за модернизация на жп линията Септември – Пловдив. Към момента по тях се работи усилено и се спазва графика на строителство.

По позиция 1 (Септември – Пазарджик) от проекта „Модернизация на железопътен участък Септември - Пловдив – част от Транс-европейската железопътна мрежа” вече е построен временен железен път в междугарието Септември – Званичево и железен мост на км 106+700. Към момента се извършват демонтажни дейности по контактната мрежа и железния път по трасето.

По позиция 2 (Пазарджик – Стамболийски) се извършват изкопни работи за изгребване на съществуващия баласт. Очаква се тези дейности да  приключват в началото на следващата седмица и да започне изграждането на трасето.

Най-голям физически напредък бе констатиран на позиция 3 (Стамболийски – Пловдив). Вече е положен около 4,5 км железен път, което е около половината от трасето в едната посока на движение. Очакванията на изпълнителя са до 15 юли да бъдат положени общо около 8,2 км железен път, както и стълбовете на контактната мрежа. Работи се активно и по рехабилитацията на моста над река Въча.

Завършено е проектирането по позиция 4 „Проектиране и изграждане на системите за сигнализация в участъка Септември – Пловдив и телекомуникации София – Пловдив”. Има издадено разрешение за строителство и се очаква в кратки срокове да започне физическото изпълнение.

Общата стойност на проекта Септември - Пловдив, който се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г. е около 630 млн. лв. и се очаква да приключи през лятото на 2015 г. Трасето, което се модернизира обхваща около 110 км железен път разгъната дължина.

В днешната инспекция участие взеха и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт“, на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и др.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed