Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Папазов инспектира рехабилитация на Централна жп гара София, строителството на метрото и изграждането на Западната дъга 26.06.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира рехабилитацията на Централна жп гара София.

Строително-монтажните работи на Централна жп гара София са започнали, като на обекта работят над 120 души без прекъсване. Строителните работи са разделени на два етапа, така че да не се спира експлоатационната дейност на гарата. В момента се работи по първия етап, който включва 60% от гаровия комплекс. Предвижда се той да приключи в началото на месец януари 2015 г., като до момента физическото изпълнение е около 12%. Очаква се обектът да бъде въведен в експлоатация до ноември 2015 г.

Министър Данаил Папазов провери и строителството на участъците на софийското метро от Цариградско шосе до летище София и от ж.к. Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4.

По участъка от Цариградско шосе до летище София е достигнато 65% физическо изпълнение. Общата дължина на трасето е 4,95 км и включва изграждането на 4 метростанции – 2 подземни и 2 открити. Конструктивните работи са завършени и се очаква през месец август бул. Кръстьо Пастухов да бъде пуснат в експлоатация. През месец октомври и четирите метростанции ще бъдат изградени. Цялото трасе на участъка от метрото ще е завършено през януари 2015 г. и ще започне тестовия период.

Физическият напредък по участъка на столичното метро от ж.к. Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4 е 53%. Дължината на участъка е 2,6 км с 3 метростанции и е разделен на две обособени позиции. По трасето се извършват конструктивни работи и се очаква до месец август целият релсов път да бъде положен. Според графика до 15 септември трябва да приключат строителните работи и  възстановено движението по бул. Александър Малинов.

Очаква се Проектът за разширение на метрото в София: Етап ІІІ Лот1 „Цариградско шосе – Летище София” и Лот 2 „ж.к. Младост 1 – Бизнес парк в Младост 4 да приключи през месец юни 2015 г.

Министър Папазов провери и строителните работи по първия участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. На обекта са напреднали работите по изграждане на естакадата на бул. Царица Йоанна. Предстоят хидро-изолационни работи, а общият физически напредък е над 55%. Към момента продължават отчуждителни процедури по част от проекта.

В днешната инспекция участие взеха и заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров и Антон Гинев, представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт“, на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, на "Метрополитен" ЕАД и др.

 


  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed