Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Заповед за разпределение и контрол по използване и отчитане на многостранните разрешителни ЕКМТ/СЕМТ за 2015 г. 09.10.2014
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

 

Мотиви

Заповедта за определяне на реда и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните разрешителни ЕКМТ/СЕМТ за международен превоз на стоки по шосе, предоставени от Международния транспортен форум, се издава от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията всяка година съгласно изискванията на чл. 25, ал. 2 от Закона за автомобилните превози и на чл. 32, ал. 1 от Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари.

В проекта на заповед са определени реда и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните разрешителни ЕКМТ/СЕМТ за международен превоз на товари по шосе, предоставени от Международния транспортен форум за нуждите на българските превозвачи през 2015 г.

Със заповедта се регламентира разпределението на разрешителните ЕКМТ/СЕМТ, предназначени за автомобили “Евро V сигурен” и “Евро VI сигурен”, между български превозвачи, които отговарят на следните условия:

1. Да притежават лиценз на Общността за международен автомобилен превоз на товари срещу заплащане и автомобилите, с които извършват дейността си, да са вписани в регистъра на моторните превозни средства към лиценза по чл. 6, ал. 1 от Закона за автомобилните превози.

2. Да притежават поне 1 (един) автомобил, отговарящ най-малко на изискванията „Евро V сигурен” автомобил и/или поне 1 (един) автомобил, отговарящ най-малко на изискванията „EEV сигурен” и/или поне 1 (един) автомобил, отговарящ най-малко на изискванията „Евро VI сигурен” автомобил, който е собствен, на лизинг или нает. Лизингодателят и наемодателят не трябва да притежават лиценз на Общността или лиценз за обществен превоз на товари на територията на Република България към датата на подаване на заявлението по т. 3. Договорът за наем трябва да е сключен за срок най-малко една година след датата на подаване на заявлението по т. 3.

3. Да не са налице обстоятелствата по чл. 32, ал. 5 от Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари.

 

Пълният текст на проекта на Заповед за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните разрешителни ЕКМТ/СЕМТ за 2015 г. може да се види в Приложението.

Лице за контакт:

Николай Караиванов - директор на дирекция „Автомобилни превози“, ИА АА,
тел.: 02/ 9308858,
e-mail: nkaraivanov@rta.government.bg

Приложения
 Проект на Заповед за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните разрешителни ЕКМТ/СЕМТ за 2015 г. (86.5 KB)
 Приложение 1 (39.5 KB)
 Приложения 2, 3 (43 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed