Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията 19.01.2015
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

 

 

 

Мотиви

Проектът предвижда разделянето на функциите на дирекция „Информационни технологии и електронно управление“, в две дирекции – дирекция „Информационни технологии“ и дирекция „Електронно управление“. Функционалното разделяне цели поставянето на акцент върху една от основните дейности на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – развитието на електронното управление. Наред с това, към момента Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по четири проекта за развитие на електронното управление, финансирани по Оперативна програма „Административен капацитет“. Като резултат от изпълнението на проектите се очаква предоставяне на качествени, ефективни и леснодостъпни административни услуги по електронен път за гражданите и бизнеса, трансформиране на администрацията в цифрова администрация посредством интеграция на информационните процеси, популяризиране, достъп и участие. Това предполага определяне на отделна административна структура в министерството, чиято дейност да бъде подпомагането на министъра в областта на електронното управление.

Предложените с проекта на постановление изменения и допълнения в Устройствения правилник на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са в рамките на утвърдената численост на министерството. Не се предвиждат допълнителни щатни бройки. В тази връзка, предложеният проект няма да доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, и поради това се прилага финансова обосновка по чл. 35, ал. 1, т. 4, буква „б“ от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, одобрена от министъра на финансите.

Проектът на постановление не е свързан с въвеждането на или приемането на мерки по изпълнение на актове на правото на Европейския съюз, поради което не се прилага таблица за съответствие с правото на Европейския съюз.

В изпълнение на чл. 31, ал. 4 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, в съответствие с чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове, е проведено публично обсъждане, като проектът на постановление е публикуван на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, заедно с мотивите. На заинтересованите лица е предоставен 14-дневен срок за предложения и становища по проекта. Проектът е публикуван и на сайта за обществени консултации на Министерския съвет. Направените бележки и предложения са отразени, съгласно приложената справка.

Предложеният проект на акт не въвежда режим по смисъла на чл. 4, ал. 1 от Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Проектът на постановление е съгласуван по реда на чл. 32, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. Направените бележки и предложения са отразени, съгласно приложената справка.

 

Пълният текст на проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията може да се види в Приложението.

Лице за контакти:

Красимира Стоянова - директор на Дирекция "Правна",
e-mail: krstoyanova@mtitc.government.bg

Приложение
 Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (42.5 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed