Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Предстоящи събития в Брюксел, септември-октомври 20.09.2010

ИКТ 2010, Брюксел 27-29 септември

От 27 до 29 септември 2010 г. в Брюксел ще се проведе европейски форум за изследвания и иновации в областта на ИКТ. Събитието се провежда на две години и се посещава от изследователи, хора от бизнес средите, инвеститори, както и от политици, определящи политическите решения на високо ниво, в областта на цифровите иновации.

ИКТ 2010 ще се съсредоточи върху политическите приоритети, като Цифровия дневен ред на Европа и финансовата  програма 2010-2012 (2.8 млрд. евро) на Европейския съюз за финансиране на изследвания и иновации в областта на ИКТ. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с последните тенденции на научните изследвания в областта на ИКТ, да срещнат потенциални партньори и да посетят изложба на най-новите ИКТ изследователски проекти, разположена на 10 000 м².

Ключови теми на конференция 2010:

Подсигуряване на нашето устойчиво бъдеще: потенциал на цифровите решения за насърчаване на устойчивото развитие в икономика с ниско въглеродно съдържание;

Човешкото лице на цифровата епоха: запазване на конструктивната роля на ИКТ в ежедневния живот на гражданите и отчитане значимостта на общественото участие в процеса на иновациите.

Тези теми ще бъдат обсъждани и дебатирани с водещи фигури от бизнеса, академичните среди и политиката.

Пълната програма на конференцията можете да откриете на сайта на събитето:

http://ec.europa.eu/information_society/events/ict/2010/doc/ict_2010_preliminary_grid_010910.pdf

Исторически факти, свързани с ИКТ

Европейският съюз започва финансирането на европейските научни изследвания в областта на ИКТ преди 25 години. Всяка година ЕС влага около € 1 млрд. в ИКТ изследователски проекти. Финансирането от ЕС подпомага изследователи и начинаещи предприемачи за превръщането на техните идеи в иновативни технологии, от които се възползват 500 милиона европейци.

Цифров дневен ред на Европа

Цифровият дневен ред на Европа е първата от седемте водещи инициативи, които трябва да бъдат приети в рамките на стратегия Европа 2020 за интелигентно, устойчиво развитие. Тя има за цел да увеличи икономическите и социални ползи от ИКТ. Една от приоритетните области е да се увеличат инвестциите в изследванията и иновациите.

За повече информация и подробности за участие:

http://ec.europa.eu/information_society/events/ict/2010/index_en.htm

Отворен информационен ден, 8 октомври, Брюксел, Белгия

Във връзка с предстоящото отваряне на конкурси 1.3 и 7.3 (FP7-ICT-2011-7  и приоритети ИКТ, Нано - науки, нано - технологии, Материали и нови производствени технологии, Фабрики на бъдещето) от тема ИКТ на Седма рамкова програма (ИКТ 7 РП), службите на Европейската комисия организират на 8 октомври, петък открит информационен ден.

Целта на срещата е да се представи информация относно очакваните резултати от проектите и най-добрите практики и да се даде възможност на всеки участник да сподели идеите си с представители на ЕК и на други потенциални участници в споменатите конкурси. Дневният ред на събитието и подробна информация можете да намерите на: http://cordis.europa.eu/fp7/ict/enet/d4-20101008-infoday_en.html

Регистрация можете да направите на електронен адрес: Alexandra.DE-NEUVILLE@ec.europa.eu, посочвайки името на събитието и подробности за своите контакти. Необходимо е също да посочите и темата, която представлява най-голям интерес за вас.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • Вашата Европа
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • е-речник
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Отворени данни
  • Българският суперкомпютърен център (БСЦ)

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed