Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Европейска конференция на тема “Бъдещи технологии 2011” 17.03.2011
Голям размер

От 4 до 6 май в Будапеща, Унгария ще се проведе Конференция на тема “Бъдещи технологии 2011” Може да намерите подробна информация за събитието и да се регистрирате на  http://www.fet11.eu/

Конференцията се провежда за втори път и е посветена на новаторски, дългосрочни изследвания с висок риск  във все още неизследвани от науката интердисциплинарни области, свързани с развитието на  информационните и комуникационни технологии. На събитието ще бъдат представени широк спектър от научни области и нови идеи, които ще променят бъдещето.

Конференция “Бъдещи технологии 2011” има за цел да са превърне в Европейски форум за улесняване на интердисциплинарния диалог и да осигури дискусия за визията и предизвикателствата пред изследванията в бъдещите и нововъзникващи технологии.

След успеха на първата конференция, проведена в Прага през 2009 г. очакването е второто издание да бъде подчертано интерактивно и да ангажира широка, мултидисциплинарна общност. На форума ще има научни и презентационни сесии, ще вземат участие водещи лектори и ключови политици, които ще се включат в различните дискусионни панели.

За разлика от големия брой научни конференции, посветени на конкретни области от науката, този форум се фокусира върху обединяването на коренно противоположни дисциплини и общности, както и върху насърчаване на взаимодействието между науката, политиката и обществото.

Паралелно с конференцията ще има изложба, на която ще се представят най-новите научни разработки в бъдещи и нововъзникващи технологии.

ИКТ - Бъдещи и нововъзникващи технологии

В рамките на Рамкова програма на ЕС за Научни изследвания и технологично развитие, Бъдещите и нововъзникващи технологии (FET) финансират гранични изследвания въз основа на принципно нови виждания за това какво и как може да се създаде на базата на научно валидирани идеи.

Тема “Бъдещи и нововъзникващи технологии” е новаторска и отворена за нови идеи и възможности, които възникват рамките на науката или обществото. Стремежът е да се достигне отвъд традиционните граници на информационните и комуникационни технологии в неизследваните територии.

Проектите, които се финансират по тази тема все повече залагат на синергията, сближаването и преплитането на различни научни дисциплини с изкуството и хуманитарните науки. Тези транс-дисциплинарни и високо рискови изследвания изискват ново отношение и нови организационни модели в науката и образованието. Мултидисциплинарният творчески процес, който е в основата на Тема „Бъдещи и нововъзникващи технологии» е постоянно предизвикателство за традиционните академични граници.   

Такси за участие

Категория

Регистрация за 3 дни

Регистрация за 1 ден

Ранни записвания преди 31 март 2011

€ 250

€ 150

Записвания от 1 април 2011 до 28 април 2011

€ 350

€ 200

След 29 април 2011

€ 350

Съпровождащи такси

€ 80 на гост

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • Вашата Европа
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • е-речник
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Отворени данни
  • Българският суперкомпютърен център (БСЦ)

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed