Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ЗАПОВЕД № РД 08 - 139 / 15.03. 2010 г. 15.03.2010
Голям размер

На основание чл, 12, ал.3 от Наредба № 6 от 22 Л1.2009 г. за компетентност на морските лица в Република България (обн., ДВ, бр. 101 от 2007 г.) и чл. 16 от Устройствения правилник на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, приет с Постановление № 232 на Министерския съвет от 28.09.2009 г, (обн., ДВ, бр. 78 от 2009 г.)

НАРЕЖДАМ:

1. Определям лечебните заведения, удостоверяващи здравословната годност на морските лица за придобиване на правоспособност и за заемане на длъжност на кораб, плаващ под българско знаме, в съответствие с изискванията за медицинско  и психофизиологично освидетелстване на кандидатите за работа на кораб, както следва:

1.1. Национална многопрофилна транспортна болница „Цар Борис III" - гр. София;

1.2. „Многопрофилна болница за активно лечение” ЕООД - гр. Варна;

1.3. Многопрофилна транспортна болница - гр. Пловдив;

1.4. „Транспортен диагностично-консултативен център" ЕООД - гр. Бургас, с клонове в гр. Русе и гр. Стара Загора.

2. Ръководителите на лечебните заведения по т. 1 със свои заповеди да упълномощят медицинските лица, които правят заключението от медицинския преглед и носят административна и наказателна отговорност за достоверността на медицинските данни, представени в свидетелството за медицинска годност.

3. Удостоверяването на здравословната годност на кандидатите за придобиване на правоспособност „Водач на кораб до 20 БТ по море" и „Водач на малък кораб по река Дунав", освен в лечебните заведения по т. 1 на настоящата заповед, може да се извършва и във всички Диагностично-консултативни центрове в Република България.

4. При удостоверяването на здравословната годност на кандидатите за придобиване на правоспособност „Водач на кораб до 20 БТ по море" и „Водач на малък кораб по река Дунав" да се използва образецът на свидетелство за медицинска годност, съгласно Приложение 7 към чл.12, ал, 2 от Наредба № 6 от 22.11.2009 г. за компетентност на морските лица в Република България, като в свидетелството се отбелязват задължително следните медицински показатели: височина, тегло, кръвно налягане, пулс, дишане, общо състояние, зрение, слух, вид на теста за цветоусещане, сърдечно-съдова електрокардиограма, бели дробове, централна нервна система, крайници.

5. Копие от настоящата заповед да се връчи на ръководителите на лечебните заведения, посочени в т. 1 от заповедта и на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация" за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на г-н Камен Кичев - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Александър Цветков
Министър на транспорта, информационните технологии и сьобщенията

 

Приложение
 ЗАПОВЕД № РД- 08-139 / 15.03.2010 г. (65.9 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed