Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
14 януари - професионален празник на ДП "Транспортно строителство и възстановяване" 115 години от създаването на първото военизирано железопътно подразделение в България 13.01.2003

14 януари е професионалният празник на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". На тази дата преди 115 години с Указ № 4 княз Фердинанд създава първото военизирано железопътно подразделение в Българската армия - Железопътна рота към пионерния полк в Русе. С това се поставя началото на обособен род транспортни войски, които с годините преминават през различни етапи на развитие. 114 години и в мирно и във военно време те служат достойно на Отечеството. Много поколения военнослужещи отбиват военния си дълг, придобивайки военни и граждански транспортни специалности. Благодарение на техния патриотизъм и всеотдайност се изграждат, ремонтират и поддържат хиляди километри от железопътната и пътна система на страната и обекти от транспортната инфраструктура.

ДП "ТСВ" е приемник на закритите Войски на министерството на транспорта. На 01.01.2003г. предприятието отбеляза своята първа годишнина. В него работят около 1900 инженерно-технически и транспортни специалисти, служители и работници, 90% от които са кадри на Транспортни войски.

През изтеклата година предприятието със своите поделения в София, Варна, Горна Оряховица, Раднево и Пловдив е изпълнило строително-монтажни работи за над 25 млн. лв. То е основният изпълнител на Оздравителната програма на БДЖ. Завършена е работата по механизираното подновяване на железния път в участъците Роман-Кунино (9113м), Мездра Изток - Струпец (10050 м), Бутово - Павликени (9347 м), Жельо Войвода - Зимница (8651 м), продължава работата по удвояването на линията и тунелите на железопътна линия Карнобат - Синдел.

Ремонтирани са железопътни участъци над 38 км, изградени са 23 км отводнителни съоръжения, над 20 км се подменените магистрални кабели, 380 хил. м3 са извършените земни работи.

Освен с Национална компания "Железопътна инфраструктура", предприятието работи с: Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Изпълнителна агенция "Пътища", енергийния комплекс Марица-Изток АД и много други.

Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" поддържа ежедневна готовност за борба с природни бедствия, аварии и катастрофи, участва в борбата по ликвидиране на последствията при пожари и наводнения, снежни навявания и обледенявания на електрическата система.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Декември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed