Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски: 18 метра остават, за да бъде свързан изцяло Дунав мост 2 03.10.2012
Голям размер

Осемнайсет метра остават за да бъде свързан изцяло Дунав мост 2 от българския до румънския бряг. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната инспекция на строителната площадка на моста. Общата дължина на съоръжението е 1791 метра.

„Към момента са завършени около 86% от строителните работи по съоръжението, а финансовото изпълнение на договора е 96%", каза министър Ивайло Московски. По думите му държавата е направила всичко необходимо, за да реши проблемите на изпълнителя и да гарантира финансирането на проекта. „Очаквам проектът да осигури нови инвестиции и да даде икономически тласък на този регион, както и да доведе до откриването на голям брой работни места за местното население“, каза министър Московски.

Очакваният трафик още през първата година от пускането в експлоатация е над 100 хил. превозни средства. „Нашата страна трябва да е готова за този трафик затова ние полагаме големи усилия за развитие на целия транспортен коридор“, каза Московски.

Вече е напълно завършена прилежащата инфраструктура на моста. В края на месец септември Инженерът на обекта издаде съответния сертификат за готовност за приемане на строителството и се пристъпи към работа на комисиите за изпитване и въвеждане на строежа в експлоатация. Прилежащата българска инфраструктура към новия мост на река Дунав при Видин – Калафат обхваща изграждането на четири пътни и четири железопътни надлеза по трасето на международен път Е79, построяване на 7 км и рехабилитация на 7 км жп линии, реконструкция на тяговата подстанция Видин и електрификация на железопътния участък към моста. Също така и модернизация на системите за жп сигнализация, телекомуникации и безопасност и изграждане на нова обща гранична товарна гара и ново здание за обслужване на пътниците в пътническа гара Видин.

Снимки от събитието можете да откриете тук.  

 


Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625/301
e-mail: mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg

 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Август
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Инспекция на Дунав мост 2 от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски


Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed