Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Кристиан Кръстев покани студентите да участват в Обществения съвет към МТИТС 27.03.2013
Голям размер

Студентите са бъдещето на България и аз разчитам на тяхното участие в Обществения съвет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това каза днес служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев на среща-дискусия със студентите от Университета за национално и световно стопанство. „Обсъдете идеите си и излъчете свой представител в съвета, защото ако искате да промените нещата, трябва да участвате”, допълни той.

В рамките на посещението в университета министър Кристиан Кръстев и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха и меморандум за сътрудничество. „Първото нещо, което ще направим в рамките на меморандума е да изготвим подробен списък на местата, което всяко предприятие в транспорта, информационните технологии и съобщенията,  може да предложи за стажантски програми. Предвиждаме част от стажовете да са платени, като ще има и безплатни”, каза министър Кръстев.

По думите му обсъждането на подобно сътрудничество е започнало още когато е бил в частния бизнес, но докато идеята бъде реализирана е заел новият пост. „Радвам се, че сега мога да предложа много повече възможности младите хора да натрупат практически опит и да си отговорят на въпроса дали учат това, което искат да работят”, допълни Кристиан Кръстев.

Проф. Стати Статев благодари за добрата инициатива и отбеляза, че УНСС е доказал през годините, че подготвя висококачествени специалисти, които се реализират на пазара на труда. Като пример за възпитаник на учебното заведение бе посочен и министър Кръстев, който е завършил бакалавърска и магистърска програма в университета.

В рамките на дискусиите бяха обсъдени още възможностите за реализация в България, икономическата и политическата обстановка и бъдещите предизвикателства пред транспортния сектор. В срещата взеха участие над 100 представители на преподавателите и студентите в УНСС. 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Октомври
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed