Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Папазов посети транспортни обекти в гр. Русе 15.08.2013
Голям размер

Напълно е готов проектът за рехабилитацията на жп линията Русе – Варна и той ще бъде финансиран по Оперативна програма „Транспорт“ след 2014 г. Това стана ясно по време на работното посещение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в град Русе. Проектът е разделен на два лота на обща индикативна стойност около 305 млн. евро.

„С реализацията на проекта ще се възстановят параметрите на линията като целта е развитието й като товарен коридор между дунавското пристанище в Русе и черноморското във Варна“, каза министър Папазов. По думите му, в момента линията е в лошо техническо състояние и не позволява високи скорости на движение.

По време на посещението на Данаил Папазов стана ясно, че в процес на подготовка по ОП „Транспорт“ е и още един проект в областта – изграждането на интермодален терминал в гр. Русе. По европейската програма са отпуснати близо 5 млн. лв. за предпроектни проучвания и другите съпътстващи дейности, като се обсъждат различни варианти за финансирането му. Друг важен проект за региона, по който също се работи, е и автомагистрала „Хемус“. За него ще бъде търсено финансиране след 2014 г.

Данаил Папазов се запозна и с техническото състояние на гаровия комплекс в града. Основен проблем там е, че при силни дъждове, се образуват течове в пешеходния подлез към гарата. „НКЖИ има пълна готовност да съдейства за решаването на проблема, но трябва да действаме заедно с община Русе", обясни министър Папазов.

На съвместна среща с бизнеса, местната власт и народни представители бе представена идеята за изграждане на градска железница, която да свърже индустриалната част на града с централната. Министър Папазов подкрепи идеята и посочи, че ако бъде осигурено финансиране за проекта, НКЖИ ще съдейства при реализирането му.

В рамките на деня, министър Папазов проведе срещи и с Венцислав Калчев, областен управител на Област Русе, Димитър Наков, заместник-кмет на Община Русе, посети пристанището, сградата на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ и се запозна с реализацията на проекта Булрис. По-късно през деня е предвидена среща и с проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, когото министър Папазов ще поздрави за юбилея му.

  

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed