Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов откри заседанието на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт“ 14.11.2013
Голям размер

Оперативна програма „Транспорт” е програмата с едни от най-добрите финансови показатели. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Комитета за наблюдение на европейската програма. Събитието се провежда на 14 и 15 ноември.

„Всичко постигнато до тук се дължи на много работа от страна на Управляващия орган, но и на усилията на всички наши партньори, както в държавния, така и в неправителствения сектор“, каза министър Папазов. По думите му без помощта на инициативата Jaspers и съдействието на Европейската комисия страната ни нямаше да успее да постигне всички поставени цели.

Оперативна програма „Транспорт“ навлиза в своя финален етап на изпълнение. Фактически остават две години до приключването на програмата, които са от изключително значение за успешното й изпълнение. „Бенефициентите трябва да положат всички усилия за успешното приключване на проектите по Оперативна програма „Транспорт“ в заложения срок, като лично ще следя процеса“, подчерта Данаил Папазов. Към началото на месец ноември общо по програмата е предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на над 3,86 млрд. лв. или близо 99% от бюджета на програмата. На бенефициентите са изплатени над 2 млрд. лв., което е 53 % от общия бюджета.

„Паралелно с изпълнението на настоящата програма се подготвяме и за новия програмен период, в който приоритет се дава на екологичния транспорт. Той се свързва най-вече с железопътния и водния транспорт. Във фокуса на политиката ни попада развитието на съвременна интермодалност, която се базира на оптималното им използване. Наличен е дълъг списък от проекти, като основното предизвикателство е да постигнем баланс между нуждите от подобряване на транспортната инфраструктура и наличното финансиране“, каза министър Папазов.

По време на комитета за наблюдение на ОП „Транспорт“ всички бенефициенти ще представят напредъка в работата по проектите, които изпълняват. Заседанието се ръководи от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров и в него участват и представители на местната и изпълнителната власт, неправителствения сектор, синдикални организации, експерти от Европейската комисия и други.  

 

 


 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юни
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed