Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Папазов даде старт на реконструкцията на гарата в Пазарджик 18.11.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов даде старт на реконструкцията на железопътната гара в Пазарджик. „Този проект ще промени облика на една от най-важните сгради за транспорта на града“, каза министър Папазов по време на церемонията по подписване на договорите с изпълнителите на рехабилитацията. Инвестицията е над 3,5 милиона лева, а строителните дейности трябва да приключат за 8 месеца. По думите на Данаил Папазов, това означава, че следващото лято Пазарджик ще разполага с модерна гара, която отговаря на всички европейски изисквания.

Министър Папазов припомни, че през годините подлезът под пероните е оставен да се руши и в момента е в окаяно състояние. „Разбираме, че той е важна пешеходна връзка за жителите на град Пазарджик. По тази причина подлезът е включен в обхвата на проекта и ще бъде напълно възстановен. Ще поставим и нужното осветление, за да могат хората да го използват по всяко време на денонощието“, каза Данаил Папазов.

Той добави, че в момента е в ход и модернизация на железопътната отсечка Септември – Пловдив. Сключените договори по проекта към момента са на обща стойност над 257 млн. лева и с неговото завършване през 2015 година, влаковете, преминаващи през Пазарджик, ще могат да се движат със скорост от 160 км/ч.

Министър Папазов заяви, че в рамките на следващия програмен период ще се работи за завършване на направлението от София до Бургас и съответно до турска граница. По думите му, целта е до 2020 година цялата линия да бъде модернизирана за скорост от 160 км/ч. Със завършването на тези трасета, жителите и гостите на Пазарджик ще могат да използват бърз и удобен железопътен транспорт, каза в заключение Данаил Папазов.

„Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II-ри етап“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Обектът е част от проекта, по който ще бъдат модернизирани и железопътните гари в София и Бургас.

На церемонията по подписване на договорите присъстваха кметът на града Тодор Попов и управителят на област Пазарджик Иван Йорданов.


 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юни
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed