Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов: Добрите транспортни връзки са важни за увеличаване товарите на пристанищата 28.01.2014
Голям размер

Българските пристанища се нуждаят от по-добри връзки с другите видове транспорт, за да бъдат увеличени товарите. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес по време на откриването на международната партньорска среща по проект ADB MULTIPLATFORM – Мултимодална платформа Адриатическо море–Дунав–Черно море.

Министър Данаил Папазов заяви, че за да се осъществят по-добри връзки на пристанищата с другите видове транспорт, през следващия програмен период е планирано изпълнението на редица проекти, които да окажат положителен ефект в тази посока. Той допълни, че модернизацията на жп линията Русе – Варна ще позволи създаването на интермодална логистична верига „море – железница – река”, свързвайки Черно море и река Дунав. По думите му, друго важно направление е Пловдив – Бургас, като в момента се подготвя рехабилитацията на тази железопътна линия. Министър Папазов уточни, че свързаността на двете ни черноморски пристанища с железопътния транспорт ще се подобри чрез реализирането на проекта „Модернизация на жп линията Карнобат – Синдел (частично)”.

Министър Данаил Папазов каза още, че резултатите в края на проекта ще бъдат от полза на всички заинтересовани страни, свързани с развитието на мултимодалните превози в региона и направените изводи и прогнози ще залегнат в нови инвестиционни предложения за насърчаване на мултимодалния транспорт.

ADB Multiplatform, по който ИА "Морска администрация" е партньор, е международен проект с регионално значение, съфинансиран по Оперативна програма за транс-национално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013”. Проектът стартира през месец април 2012 г. и е с продължителност 30 месеца. Водещ партньор е администрацията на регион Фриули-Венеция Джулия, Италия. В проекта участват общо 43 партньори – 30 от държави-членки на ЕС и 13 от страни извън ЕС.

 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юни
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed