Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
65-годишнината на дипломатическите отношения между България и Китай бе отбелязана с пощенска марка 14.03.2014
Голям размер

Заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на външните работи Георги Тодоров и Ангел Величков, председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов и посланикът на Китайската народна република у нас Уей Дзинхуа, валидираха пощенска марка, посветена на 65 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави.

„Това е втората пощенска марка, която през последните години се посвещава на дипломатическите отношения между България и Китай”, заяви заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров. Той припомни, че през 2009 година бе валидирано специално издание по повод 60-годишнината от историческото събитие.

„Въпреки географската отдалеченост и различията в мащабите, пътят на развитие между България и Китай се основават на традиционно добри приятелски отношения”, заяви заместник-министърът на външните работи Ангел Величков. Той подчерта, че през изминалите няколко месеца сме свидетели на активен диалог на високо и най-високо равнище между двете страни. Доказателство за това е и планираната размяна на делегации на различни нива през 2014 година, която ще даде допълнителен тласък на развитието на двустранното сътрудничество, посочи Величков.

Отношенията между двете страни достигнаха до едно по-високо ниво през последната година, заяви от своя страна посланик Уей Дзинхуа. По думите му богатата история на двустранните отношения, устойчивата положителна динамика и активният обмен на всички нива са основани на взаимно доверие, уважение и добра воля.

Филателното издание, изобразява скалния релеф Мадарски конник, който е символ на Първата българска държава и Синия дървен кон, който според древния китайски календар е символ на настоящата година. То се състои от блок с една пощенска марка, илюстрован плик и специален пощенски печат. Тиражът на марката е 17 000 броя, а на плика – 1567 броя. Художник на проектите е Емилиян Станкев.

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Август
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed