Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов приветства участниците в срещата на министрите на страните-членки на ОЧИС 16.04.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов приветства участниците в Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Форумът е организиран в рамките на българското председателство и се провежда в София в периода 15 – 16 април 2014 г.

По време на своето изказване министър Данаил Папазов заяви, че сътрудничеството в областта на транспорта е един от основните инструменти за прилагането на европейския подход по отношение на Черноморския регион. Той допълни, че настоящата среща е добра възможност за обсъждане на въпроси, като развитието на устойчиви транспортни системи, които да отговарят на икономическите, социалните и екологичните приоритети и нужди на населението в региона на Черно море. По думите му, развитието на такива системи ще позволи да се намали несъответствието в транспортната инфраструктура на Черноморския регион и тази на европейските и азиатските транспортни мрежи.

„Един от приоритетите на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е постоянната интеграция на екологичните фактори в транспортните политики в региона, както и подобряване на безопасността и сигурността в транспорта“, каза още министър Данаил Папазов.

Участниците във форума приеха Заключителна декларация за сигурен и екологичен транспорт в Черноморския регион. Конференцията бе председателствана от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев. В нея участваха Виктор Цвиркун – генерален секретар на Постоянния секретариат на ОЧИС, Василе Ботнару – министър на транспорта на Република Молдова, Едмонд Хаджинасто – министър на транспорта и инфраструктурата на Република Албания, Максим Бурбак – министър на инфраструктурата на Украйна – Цезар-Раду Соаре, заместник-министри, посланици, представители на международни организации, занимаващи се с транспорт.

България пое шестмесечното председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 1 януари 2014 година.

 

 

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юни
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed