Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
На палубата на „Калиакра“, министър Данаил Папазов валидира пощенска марка, посветена на 30 г. от спускането на ветрохода на вода 17.04.2014
Голям размер

Специално пощенско-филателно издание е посветено на учебния морски кораб „КАЛИАКРА” по повод 30 години от спускането на ветрохода на вода. Печатът за валидирането бе поставен на палубата на плавателния съд от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, председателя на Комисията по регионална политика и местно самоуправление на Народното събрание Борислав Гуцанов, кмета на град Варна Иван Портних, капитана на „Калиакра“ Делян Радев и председателя на Съвета на директорите на Българския морски квалификационен център Христо Боев.

През палубата на учебния кораб са преминали своята първоначална морска квалификация над 500 български капитани и механици и над 200 младежи на възраст от 16 до 25 години от различни националности. Това заяви по време на церемонията министър Данаил Папазов. Той добави, че "Калиакра" е участвал в повече от тридесет международни регати и е посетил стотици пристанища на Европа, Африка и Северна Америка. Министърът отбеляза, че ветроходът е печелил десетки награди, сред съперници от традиционно изявени морски държави като Норвегия, Англия, Русия, Германия. Ветроходът е бил носител и на приз за най-бърз кораб на флотилията ветроходи. От 1986 година „КАЛИАКРА” е редовен участник в международните регати „Тол Шипс Рейсис”.

Варна бе домакин и основен координатор на първата в региона на Източно Средиземно и Черно море регата под название „Исторически морета” през 2010 година. Тази година морският град отново е център на Черноморска регата «Тол Шипс Рейсис – 2014».

Пощенското издание за „Калиакра“ е второто, което се посвещава на ветроходния морски кораб, каза при пускането в употреба министър Папазов. Пощенската марка е в тираж 11 000 бр. Художник на проекта е Валентин Щинков.

На днешната церемония присъстваха областният управител на Варна Иван Великов, кметът на града Иван Портних, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Валентин Петков, бивши капитани на „Калиакра“ и кръщелницата на кораба Лидия Славова.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed