Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
„Споделените“ електронни административни услуги са следваща стъпка за подобряване на ефективността на управлението 12.03.2015
Голям размер

„Споделените“ услуги, които са осигурявани от една организация, но се предоставят на много институции, са една от следващите стъпки за подобряване на ефективността на управлението. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при откриването на 16-та конференция по електронно управление на тема „Трансформиране на администрацията в посока добро управление“.

Заместник-министърът даде пример с услугата, която Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ (ЕСМИС) предоставя на централните и регионални структури на изпълнителната власт, областните администрации и част от общините. „По време на снежното бедствие в Родопите през миналата седмица, държавната комуникационна мрежа бе най-сигурният начин за свързване с кризисните щабове в Смолян и Кърджали, но не се използваше. Всички искаха да говорят по мобилни телефони“, каза Валери Борисов.

В близките месеци ще започне реална работа и виртуалният център за данни, т.нар. хибриден облак на електронното управление. Той ще спести покупката на скъпо оборудване и програми от общините и централните администрации при предоставяне на електронни услуги.

Темата за споделените административни услуги е свързана и с Единния системен интергартор, който ще осигури устойчиво управление на проекти с национално значение и оперативната им съвместимост.

Над 80 процента от административите улуги в България се предоставят от местните власти, така че тяхната активност е от изключително значение за ефективното и добро управление, каза накрая заместник-министър Валери Борисов.

По време на форума изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова благодари на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за активната роля в създаването на връзка между общините и пунктовете за технически прегледи, като коментира, че тази система дава възможност за обмен на информация и за премахване на случаите, в които се избягва плащането на пътен данък.

 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Ноември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed