Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Антон Гинев: Секторът Логистика е основен движещ механизъм на европейската икономика 29.10.2015
Голям размер

Логистичният сектор е основен движещ механизъм на европейската икономика. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев днес, при откриването на конференцията „Тенденции и иновации в транспорта и логистиката“.

Заместник-министър Гинев подчерта, че Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията провежда устойчива и последователна транспортна политика, която е основа за развитието на логистичния сектор в България.

По думите му, логистиката е основен бизнес фактор за икономическото развитие на страната ни, като усилията на МТИТС са насочени към създаване на оптимални условия за развитие, както на транспортната инфраструктура, така и на необходимите интермодални терминали.

В тази връзка, към настоящия момент, в процес на изпълнение са проектите за строителство на интермодалния терминал в Пловдив, както и за подготовката за изграждане на интермодалните терминали във Варна и Русе.

Чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. се правят инвестиции за развитие и модернизация на железопътната и пътната инфраструктура, а по отношение на  пристанищната и летищната, се прилагат механизмите за публично-частното партньорство.

В заключение, Антон Гинев отбеляза, че за ефективното функциониране на транспортно-логистичната система, ключова роля имат интелигентните транспортни системи. Той информира, че в тази насока по ОПТ са  реализирани проектите за Географски информационни системи в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. За нуждите на пристанищната инфраструктура в края на лятото заработиха трафик кулите във Варна и Бургас, както и аналогичната речна информационна система – БУЛРИС. Изградена е система за подобряването на управлението на транспортните потоци за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища, като за първи път са инсталирани и 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия.

Заместник-министър Гинев пожела на участниците в третото издание на годишната Логистична бизнес конференция успешна и ползотворна работа.

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed