Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
„Информационно обслужване“ АД с най-добър финансов резултат за последните пет години 28.03.2016
Голям размер

„Информационно обслужване“ АД отчита най-добрия финансов резултат за последните пет години. През 2015 г. компанията реализира приходи в размер на 21,3 млн. лв. и отчетена печалба за годината от 1,7 млн. лв. Резултатите показват ръст на приходите от 35% в сравнение с 2012 г., 11% сравнено с 2013 г. и 4% спрямо 2014 г. Значителното увеличение на финансовите показатели е резултат от привличане на нови клиенти и редица мерки на ръководството на компанията за оптимизиране на разходите, обучения и квалификация на служителите.

Сред новите проекти за 2015 г. са тези за създаване на електронен регистър за българско гражданство за Министерство на правосъдието, информационна система за контрол на дейността и приходите за Държавната комисия по хазарта,  машинно гласуване за избор на орган на управление на Камарата на частните съдебни изпълнители и др. Разработена е и система за издаване на билети и карти, вкл. и онлайн за БДЖ, която предстои да бъде внедрена през 2016 г.

„Информационно обслужване“ беше първата компания, издаваща електронни подписи у нас, която свали трайно цените за услугата и въведе издаване и подновяване на електронен подпис с валидност 3 години. В резултат на това цената на електронен подпис за физически лица StampIt е 12.00 лв, която е с 50% по-ниска от 2014 г. Реализираните продажби на е-подписи на компанията за 2015 г. бележат ръст в сравнение с 2014 г. с 16%, а броят на издадените и подновени електронни подписи през 2015 г. нараства с 23%.

От началото на 2015 г. са предприети мерки по намаляване на основни разходи, свързани с оптимизиране на административния екип на компанията, намаляване с 50% на разходите за гориво и поддръжка на автомобилния парк, 20% по-малко разходи за консумативи и канцеларски материали. Част от спестените средства са реинвестирани за модернизиране на работната среда. С цел поддържане и развитие на технологичната инфраструктура, която е основата на процесите по предоставяне на ИТ услуги, през 2015 г. са реализирани редица инвестиции за обновяване на технологичното оборудване. Сред тях е реализирането на два нови дейта-центъра, което повишава значително обема и качеството на предоставяните от компанията услуги.

Новата политика на „Информационно обслужване“ е свързана и с инвестиции за обучение и квалификация на екипа. В изпълнение на програмата за професионална квалификация, в момента компанията  разполага с 28 експерта, международно сертифицирани за управление на проекти, вкл. авторитетните международни PMI и Prince2.

През 2015 г. компанията  изпълни успешно проекта за компютърна обработка на резултатите от Местни избори и Национален референдум 2015, вкл. в условията на безпрецедентна за България кибер атака срещу сайта на ЦИК.

„Информационно обслужване” АД е сред технологичните лидери в областта на предоставянето на високотехнологични услуги в ИТ сектора в България. Компанията е специализирано в изграждането, развитието и поддръжката на информационни системи с национално значение, сред които информационната система за управление на приходите от местни данъци и такси, основните информационни системи на НАП, вкл. и публичните услуги на агенцията, както и системите на МФ и Агенция „Митници“.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed