Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски: Изминалата година е една от най-успешните за издаването на пощенски марки в България 03.06.2016
Голям размер

Изминалата година е една от най-успешните за издаването на марки в България, коментира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод започналото набиране на предложения за теми за пощенско-филателни издания през 2017 година. „Валидирахме едни от най-търсените издания на световните филателни борси. Сред тях са пощенските марки на теми Световен фонд за дивата природа и 40-годишнина от съвместния космически полет „Союз – Аполо“. Голям интерес имаше и към изданието за 100-годишнината от рождението на художника Стефан Кънчев, което възпроизвежда първата в света марка на тема шахмат, която е валидирана в България, каза още министър Московски.

Министерството на транспорта, информационни технологии и съобщенията започва подготовката на Годишния тематичен план за издаване на пощенски марки през 2017 г. До 30 август 2016 г. ще бъдат приемани предложения за отбелязване на значими събития, кръгли годишнини и чествания. Те трябва да са свързани със събития, които имат обществена, национална или световна значимост; да отразяват кръгли годишнини от рождението на личности, с доказан във времето принос за утвърждаването на националната идентичност или за развитието на обществото; да се вписват в тематичните раздели: „България – наша родина”, „България и Европа” и „България и света”.

Критериите за допустимост на предложенията са публикувани на интернет страницата на МТИТС https://www.mtitc.government.bg/page.php?category=471.

Утвърденият от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Годишен тематичен план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати през 2017 г. ще бъде публикуван след края на октомври 2016 г.

Предложенията трябва да бъдат адресирани до Специализирания съвет по маркоиздаване към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията или по електронен път на следните адреси: vmitova@mtitc.government.bg; pstoyanov@mtitc.government.bg.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed