Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски подписа декларация за развитие на коридор „Ориент/Източно-Средиземноморски“ 21.06.2016
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски подписа Декларация за развитие на железопътен товарен коридор „Ориент/Източно-Средиземноморски“. Събитието е част от конференция „Дни на TEN-T 2016“, която се организира от Европейската комисия.

Подписи на документа поставиха и транспортните министри на Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция и Германия. По време на дискусиите министър Московски заяви, че е необходимо предприемането на координирани мерки от всички заинтересовани страни, с оглед ефективното използване на коридора. По думите му, разработването на декларацията, заедно с Програма за действие с основни мерки, ще доведе до подобряване на товарните услуги по железопътното трасе.

В рамките на проведена днес министерска среща в Ротердам, бе представена Декларация за железопътните товарни коридори. „Развитието на международните товарни превози ще допринесе за изграждането и безпрепятственото функциониране на устойчиво Единно европейско железопътно пространство“, заяви по време на форума министър Ивайло Московски. Той подчерта, че успехът на концепцията за железопътните товарни коридори зависи до голяма степен от ангажирането на всички заинтересовани страни и използването на пазарно-ориентиран подход за облекчаване на този вид международни превози.

Министър Ивайло Московски взе участие и в Министерска среща за съседните страни: TEN-T – мост между Европа и останалия свят. Министър Московски заяви, че развитието на обща транспортна мрежа в Европа и в съседните й региони е изключително предизвикателство. „Изграждането й е свързано както със значителен финансов ресурс, така и с добра координация и сътрудничество, с оглед постигането и внедряването на общи стандарти, процедури и оперативна съвместимост“, каза българският министър. По думите му, включването на Западните Балкани в Регламента за TEN-T, е от изключително значение за България.

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed