ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Транспорт » Нормативни актове » Наредби

Наредба №3 от 25.04.2006 г. за изискванията за създаването, поддържането и съдържанието на регистрите на агломерациите, основните пътища, железопътни линии и летища в страната

Издадена от министъра на здравеопазването, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на транспорта, обн., ДВ, бр. 38 от 9.05.2006 г.

Раздел I

Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се определят съдържанието, условията и редът за създаването, поддържането и съхранението на регистрите на агломерациите, основните пътища, железопътни линии и летища в страната, наричани по-нататък в наредбата "регистрите".

Чл. 2. (1) Регистрите се изработват с цел документиране на основните характеристики на обектите по чл. 1 .

(2) Регистрите осигуряват информация при разработване на стратегически карти за шум и планове за действие.

(3) На вписване в регистрите подлежат само предвидените в наредбата обстоятелства и промените в тях.

Чл. 3. (1) Данните в регистрите са публични и всички български и чуждестранни граждани и юридически лица имат право да извършват справки по вписванията и да получават извлечения от регистрите след писмено заявление пред министъра на регионалното развитие и благоустройството, съответно пред министъра на транспорта.

(2) За извършването на справки, съответно за получаването на извлечения, заявителите по ал. 1 заплащат такса по тарифите за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съответно на Министерството на транспорта.

Приложение
 Наредба №3 от 25.04.2006 г. за изискванията за създаването, поддържането и съдържанието на регистрите на агломерациите, основните пътища, железопътни линии и летища в страната (29.88 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени