ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Приветствие

Обръщение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод Световния ден на пощата – 9 октомври

Уважаеми колеги,

На 9 октомври отбелязваме Световния ден на пощата. Този ден е празник за хилядите българи, които работят в държавния оператор и частните пощенски компании. Днес имаме възможност да изразим благодарност към хората, които доставят нашите писма и колети, обслужват плащането на сметки и парични преводи в България и чужбина.

Пощите са една от малкото институции в България, които години наред запазват високо доверие сред клиентите си. Със своята развита мрежа, те имат важна роля в живота и работата на хиляди българи.

В навечерието на Световния ден на пощите – 9 октомври, България получи международно признание от световната пощенска общност. Нашата страна бе избрана за втори пореден път в ръководната структура на Всемирния пощенски съюз по време на конгреса, който се провежда в Истанбул.

Скъпи колеги,

Вие сте лицето на националната пощенска система. Вашият професионализъм е едно от най-ценните предимства при предоставянето на услуги. Пожелавам успешна работа и много здраве на Вас и Вашите семейства!


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени