ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Лицензите на Ентуртранс за вътрешни и международни превози на пътници са отнети 16.06.2011
Голям размер

Днес, 16 юни 2011 г., са прекратени правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на „Ентуртранс” ООД. Дружеството е притежавало два лиценза за превози на пътници – лиценз на Общността (международен) и лиценз за извършване на превози на пътници на територията на Република България.

Международният лиценз на дружеството е отнет след извършена обстойна проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност, което е едно от условията да притежава лиценз.

По отношение на лиценза за извършване на превози на територията на Република България е установено, че при подаване на заявлението за издаване на лиценз за извършване на автобусен превоз на пътници са използвани документи с невярно съдържание – справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя и представеното към заявлението свидетелство за регистрация на превозното средство, като към датата на представяне данните в него са били неверни.

Тъй като органът е отчел високата степен на обществена значимост на дейността по извършване на превоз на пътници и предвид възникналия изключително сериозен инцидент с човешки жертви, настъпил на 15 юни 2011 г. и е необходимо превозите незабавно да бъдат преустановени е допуснато предварително изпълнение на заповедта.

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени