ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ 15.01.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина от създаването на ДП ”Транспортно строителство и възстановяване” (ДП ТСВ). На събитието присъстваха още заместник–министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” инж. Милчо Ламбрев, представители на бизнеса и партньори на предприятието.

Министър Ивайло Московски поздрави ръководството и служителите на ТСВ за бързата и добре свършена работа по възстановяването на железния път и прилежащата инфраструктура в района на с. Бисер, разрушени сериозно след наводненията в началото на миналата година.

***

На 14 януари 1888 година княз Фердинанд подписва Указ №4 и създава първото военизирано железопътно подразделение в България – железопътна рота в пионерния полк в Русе. Така са основани обособен род специализирани Транспортни войски, с чието съществуване е пряко свързано изграждането на цялата железопътна система на страната.

 



© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени