ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Кристиан Кръстев: Кредитен съвет ще подпомага оздравяването на БДЖ 21.03.2013
Голям размер

Кредитен съвет ще подпомага оздравяване на „Холдинг БДЖ“. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев при представянето на екипа, с който ще работи в МТИТС. „Новосъздаденият кредитен съвет ще е с консултативен характер и няма да има управленски функции”, каза министър Кръстев. По думите му основната задача на съвета ще бъде да подава точна и актуална информация за състоянието на „Холдинг БДЖ“ до всички негови кредитори. 

Албена Лазарова е новият заместник-министър, който ще поеме координацията между въздушния, водния, железопътния и автомобилния транспорт. Досега тя изпълняваше длъжността парламентарен секретар в министерството. Валери Борисов ще продължи да заема поста на заместник-министър с ресор информационни технологии и съобщения. Като началник на кабинета си министър Кръстев представи Нина Тодорова, която има дългогодишен опит в областта на дипломацията и държавната администрация.

Министър Кръстев обяви още, че в края на месец март се очаква всички спални вагони да пристигнат в България. След като минат съответните сертификационни процедури от ИА „Железопътна администрация“, те ще бъдат пуснати в движение.

 

 

 

 

 

 

 

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/9409 625
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени