ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обществен съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще заработи в МТИТС 25.03.2013
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията подготвя сформирането на Обществен съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Съветът ще се състои от основен и разширен състав. Основният състав ще включва двама секретари и членове. Единият секретар ще е представител на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а другият ще е представител на гражданската квота и се избира от основния състав на съвета. В съвета ще вземат участие представители на браншовите организации; профсъюзните организации; висшите учебни заведения; Българската академия на науките; граждански сдружения и неправителствени организации и един представител за всеки от 6-те регионални съвети за развитие на районите.

Съветът е консултативен орган към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Основната дейност на съвета ще бъде свързана с вземане на решения и приемане на инициативи, за провеждане на държавната политика в областта на развитието на транспортната инфраструктура и услуги, електронните съобщения и пощенските услуги; информационните технологии; модерната широколентова инфраструктура; електронното управление и електронното правителство, при спазване на принципите на публичност и прозрачност.

Мандатът на Обществения съвет е до приключване на мандата на служебното правителство.

Проектът на правилата за устройството и дейността на Обществен съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията можете да откриете тук.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени