ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Кристиан Кръстев покани студентите да участват в Обществения съвет към МТИТС 27.03.2013
Голям размер

Студентите са бъдещето на България и аз разчитам на тяхното участие в Обществения съвет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това каза днес служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев на среща-дискусия със студентите от Университета за национално и световно стопанство. „Обсъдете идеите си и излъчете свой представител в съвета, защото ако искате да промените нещата, трябва да участвате”, допълни той.

В рамките на посещението в университета министър Кристиан Кръстев и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха и меморандум за сътрудничество. „Първото нещо, което ще направим в рамките на меморандума е да изготвим подробен списък на местата, което всяко предприятие в транспорта, информационните технологии и съобщенията,  може да предложи за стажантски програми. Предвиждаме част от стажовете да са платени, като ще има и безплатни”, каза министър Кръстев.

По думите му обсъждането на подобно сътрудничество е започнало още когато е бил в частния бизнес, но докато идеята бъде реализирана е заел новият пост. „Радвам се, че сега мога да предложа много повече възможности младите хора да натрупат практически опит и да си отговорят на въпроса дали учат това, което искат да работят”, допълни Кристиан Кръстев.

Проф. Стати Статев благодари за добрата инициатива и отбеляза, че УНСС е доказал през годините, че подготвя висококачествени специалисти, които се реализират на пазара на труда. Като пример за възпитаник на учебното заведение бе посочен и министър Кръстев, който е завършил бакалавърска и магистърска програма в университета.

В рамките на дискусиите бяха обсъдени още възможностите за реализация в България, икономическата и политическата обстановка и бъдещите предизвикателства пред транспортния сектор. В срещата взеха участие над 100 представители на преподавателите и студентите в УНСС. 

 





Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени