ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Папазов: Над 10% е делът на логистичния сектор от брутния вътрешен продукт на Европа 31.10.2013
Голям размер

Логистичният сектор е основен движещ механизъм на икономиката, с дял от над 10% от брутния вътрешен продукт на Европа. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на откриването на конференция: „Технологични тенденции в логистиката: Продукти и решения“.

Развитието на товарната транспортна логистика и създаването на благоприятна среда за ефективно функциониране на логистичните системи е приоритет в работата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, каза още министър Папазов. По думите му, водещ фактор в този процес е модернизирането на транспортната инфраструктура.

Данаил Папазов подчерта, че основна част от усилията на министерството са насочени към развитието на инфраструктурата по приоритетните трансевропейски направления и изграждането на интермодални възли в ключови точки на територията на страната.

„Паралелно с това се стремим да внедряваме и нови технологии в отделните видове транспорт. Интелигентните транспортни системи позволяват не само намаляване на разходите, но и повишаване на качеството на предлаганите услуги и по-ефективно функциониране на транспортно-логистичната система“, каза в заключение министър Папазов.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени