ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

1824 човека са без цифрова телевизия, по данни на кметовете от селища без сигнал 16.11.2013
Голям размер

Около 1800 човека нямат достъп до цифрова телевизия, според данни от кметовете на селища без ефирен тв сигнал. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в интервю за Дарик радио.

В началото на октомври 2013 г. бяха изпратени писма до кметовете в 393 населени места, които не са покрити с ефирен цифров сигнал, припомни министърът. Целта бе да се идентифицират конкретно засегнатите лица в тези райони - т.е., тези, които нямат възможност да ползват платени телевизионни услуги. Местните органи на самоуправление са помолени да предоставят информация във възможно най-кратки срокове. По думите на Данаил Папазов, към момента в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са получени 110 отговора от общо 393 с общо население от 21 911 постоянни жители.

Обработването и анализът на данните ще продължи до края на ноември. Тогава, в зависимост от окончателния брой, ще бъдат обсъдени последващи действия на държавата, каза министър Папазов.

На въпрос за новите услуги, които „Български пощи” ЕАД планират, министър Папазов заяви, че дружеството е получило разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна. Това е нова пазарна ниша с цел разширяване на обхвата на дейност, генериране на потенциални нови приходи и уплътняване на ресурсите на дружеството.

Над 30 000 книги годишно се продават в пощенските станции като от следващата година дружеството ще предлага допълнително учебници, тетрадки и други ученически пособия. Пред сключване е и договор на „Български пощи“ с Българския спортен тотализатор за предлагане на нови атрактивни услуги, каза в заключение министър Папазов.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени