ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

За първи път България домакинства заседание на Euro Controle Route 28.11.2013
Голям размер

България беше домакин на първото заседание на Управляващия комитет на Euro Controle Route (ЕCR) в рамките на българското председателство. Заседанието се проведе на 26 и 27 ноември 2013 г. и бе открито от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Димитър Ганев. Такава среща се провежда за първи път в България след нейното присъединяване към ЕCR през 2007 г.

На срещата бяха проведени дискусии по важни въпроси, свързани с подобряването на контролната дейност, обмяната на информация и добри практики, с цел повишаването на безопасността и сигурността по европейските пътища, както и хармонизиране на законодателството на държавите-членки в областта на автомобилния транспорт.

Обсъдена беше и юридическата форма на ЕCR като бъдеща Европейска група за териториално сътрудничество, единодушно бе приета и пътната карта (Road map) за автономност на организацията.

По време на Форума българската страна заяви готовност за организирането и провеждането в България на конференцията през месец юни 2014 г. на тема „България, външна граница на ЕС – отговорност и предизвикателство при контрола на автомобилния транспорт“.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени