ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж бе издадена по повод Световния шампионат по мотокрос фрийстайл 13.12.2013
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров валидира днес илюстрована пощенска карта на тема „Световен шампионат по мотокрос фрийстайл“. „Това, което правят състезателите по мотокрос фрийстайл е на границата на спорта и изкуството. Затова съм щастлив, че чрез филателното изкуство ще отбележим домакинството на България на финалния кръг в Световния шампионат“, каза по време на церемонията заместник-министърът.

Темата мотоциклетизъм е сравнително рядка в българското маркоиздаване. До този момент са издавани две пощенски марки - за Европейска купа по СУПЕРМОТО- GRAND PRIX BULGARIA (писта Долна Митрополия-Плевен) през 2009 г. и за Рали Дакар 2011.

По повод „Нощта на скоковете“, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията издава пощенска карта в колекционерски тираж от 733 броя. Художник на проекта е Люба Томова.

Първото издание, което бе подпечатано днес от Георги Тодоров, ще бъде една от наградите в томбола, която ще бъде организирана на 14 декември за зрителите на състезанието между летящите мотоциклети.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени