ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Подписано бе споразумение за признаване на български оператор по линията Варна – Кавказ 16.12.2013
Голям размер

Подписано бе допълнително споразумение за признаване на български оператор по линията Варна – Кавказ. Споразумението бе подписано в присъствието на заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и Петър Киров в сградата на МТИТС.

Проведена бе и среща между двамата заместник-министри с представители на Холдинг „БДЖ” ЕАД, „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, „Варнафери” ЕООД, председателя на Управителния съвет на Българско-руската търговско-промишлена палата проф. д-р Желю Добрев и зам.-председателя на Националното сдружение на българските спедитори Георги Минчев.

Предмет на разговорите бе включването на българския морски оператор „Варнафери” в експлоатацията на фериботната линия Варна (Република България) - Кавказ (Руска федерация). Страните по основната спогодба за експлоатация на фериботната линия – „Холдинг БДЖ” ЕАД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД и морският оператор „Варнафери” ЕООД, подписаха съгласуван с руската страна текст на допълнително споразумение към основната Спогодба, с което „Варнафери” се признава за оператор от българска страна по морската отсечка Варна-Кавказ.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени