ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов инспектира рехабилитирания жп участък „Михайлово – Калояновец“ 20.01.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира днес рехабилитирания железопътен участък Михайлово – Калояновец и бе един от първите, които пътуваха по него с влак със 140 км/ч.

Жп участъкът е част от линията Пловдив – Бургас. Той е с дължина 10,7 км и представлява двойна електрифицирана жп линия, проектирана за скорост 160 км/ч и с обща разгъната дължина около 21 км. Вече има издаден Акт 15 на обекта.

По време на събитието, министър Папазов коментира извършените в рамките на три дни – от петък до неделя, проверки от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“. Данаил Папазов съобщи, че на контрол са били подложени над 1 000 моторни превозни средства. Съставени са 65 акта. Инспекторите са спрели от движение за 6 месеца 17 леки автомобили, от които 2 таксита. По думите на министъра установените нарушения са свързани с извършване на нерегламентиран превоз на пътници, незаконен таксиметров превоз, извършване на международен превоз на пътници без лиценз и други. Министър Папазов каза още, че до момента съвместно с МВР са проведени 69 проверки, а с НАП – 7. Той обяви, че контролът върху нелегалните превози продължава.

Данаил Папазов заяве, че е подготвено писмото до Министерството на правосъдието, с което се настоява за промени в Наказателния кодекс и по-сурови наказания за кражба на елементи от железопътната инфраструктура. По думите на министъра, очаква се предложението да бъде внесено в сряда в парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени