ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов получи първия екземпляр от новото издание на книга за спасяване на българските евреи лично от автора проф. Бар-Зоар 28.01.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов проведе среща с израелския писател и политик с български произход проф. Миахел Бар–Зоар.

Обсъдени бяха възможностите за използване на новите технологии за популяризирането на творби, посветени на спасението на българските евреи по време на Втората световна война. “Това е един от уникалните примери в европейската история. Истината за тези събития е малко известна и е време и българите, и светът да научат за нея”, подчерта по време на срещата проф. Бар-Зоар.

Министър Папазов приветства идеята, книгата на проф. Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер. Героичното спасяване на българските евреи”, да бъде разпространена не само по традиционните начини, но и чрез новите дигитални технологии. Той информира проф. Бар за усилията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в подкрепа на книгите. Една от инициативите е в пощенските станции в голяма част от малките населени места в страната да се продават книги и учебници, съобщи още министърът

Проф. Миахел Бар–Зоар връчи с личен автограф първия екземпляр от третото издание на популярната си книга на министър Данаил Папазов.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени