ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Георги Тодоров: Три нови офиса на „Булпост” отварят врати днес 21.03.2014
Голям размер

Очакваме 14 % ръст на приходите от куриерски услуги на „Български пощи“ ЕАД благодарение на мерките, които предприемаме. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров днес при откриването на самостоятелния офис на „Булпост“ във Велико Търново. На събитието присъстваха областният управител Георги Рачев, изпълнителният директор на „Български пощи” ЕАД Валентин Петков и др.

„Нашата цел е с налагането на куриерските услуги да разширяваме и клоновата мрежа на "Булпост”, каза Георги Тодоров. Той обясни, че днес ще отворят врати още два офиса за куриерски услуги в градовете Плевен и Русе. По думите му това ще доведе до привличане на повече индивидуални и корпоративни клиенти, както и подобряване на позициите на дружеството на пазара.

В отговор на журналистически въпрос, Георги Тодоров съобщи, че правителството е отпуснало 40 хил. лв. за подобряване на цифровия сигнал в четири общини от областта – Велико Търново, Златарица, Елена и Сухиндол. „Кметовете имат пълна свобода да изберат най-доброто решение за осигуряването на цифров сигнал“, обясни той.

По-рано днес заместник-министър Георги Тодоров се срещна с областния управител на Велико Търново Георги Рачев. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на летище Горна Оряховица и някои други важни проекти за областта.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени