ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов приветства участниците в срещата на министрите на страните-членки на ОЧИС 16.04.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов приветства участниците в Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Форумът е организиран в рамките на българското председателство и се провежда в София в периода 15 – 16 април 2014 г.

По време на своето изказване министър Данаил Папазов заяви, че сътрудничеството в областта на транспорта е един от основните инструменти за прилагането на европейския подход по отношение на Черноморския регион. Той допълни, че настоящата среща е добра възможност за обсъждане на въпроси, като развитието на устойчиви транспортни системи, които да отговарят на икономическите, социалните и екологичните приоритети и нужди на населението в региона на Черно море. По думите му, развитието на такива системи ще позволи да се намали несъответствието в транспортната инфраструктура на Черноморския регион и тази на европейските и азиатските транспортни мрежи.

„Един от приоритетите на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е постоянната интеграция на екологичните фактори в транспортните политики в региона, както и подобряване на безопасността и сигурността в транспорта“, каза още министър Данаил Папазов.

Участниците във форума приеха Заключителна декларация за сигурен и екологичен транспорт в Черноморския регион. Конференцията бе председателствана от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев. В нея участваха Виктор Цвиркун – генерален секретар на Постоянния секретариат на ОЧИС, Василе Ботнару – министър на транспорта на Република Молдова, Едмонд Хаджинасто – министър на транспорта и инфраструктурата на Република Албания, Максим Бурбак – министър на инфраструктурата на Украйна – Цезар-Раду Соаре, заместник-министри, посланици, представители на международни организации, занимаващи се с транспорт.

България пое шестмесечното председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 1 януари 2014 година.

 

 

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени