ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

По нареждане на министър Данаил Папазов Автомобилна администрация провери училищните автобуси 29.04.2014
Голям размер

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ИА „Автомобилна администрация“ проведе специализирана проверка за техническата изправност на автобусите, които се използват за превоз на деца и ученици.

В периода от 1 до 17 април 2014 г. инспекторите на агенцията провериха 1228 автобуса, 1126 водачи и съставиха 20 акта, като един е за липса на технически преглед, а друг за износени гуми. Проверяващите установиха още и нарушения, свързани с липса на удостоверение за допълнителен преглед на оборудването, водач без карта за допълнителна квалификация, тахографи непредоставени за периодична метрологична заверка, без табела с надпис „Внимание деца“, счупено огледало и неработещи аварийни светлини.

За по-голяма ефективност проверките бяха извършени и във фирмите-превозвачи, като е инспектирана организацията за извършване на предпътните технически и медицински прегледи, както и правоспособността, възрастта, стажа на водачите и допуснатите от тях нарушения.

ИА „Автомобилна администрация“ продължава със засиления контрол на превозите на пътници с автобуси и таксита, предвид предстоящите празници, с цел безопасното и безпроблемно придвижване на хората. В дните 30 април и 6 май 2014 г. инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям брой пътници, като големи автогари, жп гари и други.

През изминалите Великденски празници инспекторите на агенцията провериха близо 1000 превозни средства и съставиха 29 акта.

 

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени