ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Папазов откри в Бургас реконструирана пощенска станция 30.04.2014
Голям размер

„Български пощи“ са още по-близо до клиентите си в Бургас, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при откриването на реконструиран офис на дружеството в комплекс "Братя Миладинови" на морския град.

Това е тридесет и третата реконструирана пощенска станция на дружеството за последните 12 месеца, каза още министър Папазов. Той подчерта, че инвестицията е мотивирана от обнадеждаващите финансови показатели на Областната пощенска станция в града. През първото тримесечие на 2014г. приходите от хибридната поща са нараснали със 64 %. При колетните пратки има увеличение с 43%. Продадени са с 16% повече винетни стикери. Тук има ръст от 12 процента в приходите от универсална пощенска услуга.  Продажбите на  пощенски марки са с 20 % повече.

В сградата на реновираната поща, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов награди победителите в конкурс „Моето първо писмо“, който е посветен на 135-годишнината на „Български пощи“ЕАД. Сто двадесет и седем деца от морския град участваха в състезанието. Министър Папазов връчи награди на учениците, които са определени от журито за автори на най-интересните писма - Теодора Георгиева, Катерина Цанева и Росица Овчарова.

Първокласничката Иванджелина Трендафилова прочете стихотворение, написано от бургаската поетеса Елка Стоянова, което е посветено на професията на пощальона. Седемгодишното дете подари текста на министър Папазов, а той от своя страна ще поръча и ще връчи на малката ученичка персонализирана пощенска марка.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени