ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министрите Данаил Папазов и Десислава Терзиева инспектираха строителството на АМ „Марица“ 30.06.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева инспектираха строителството на АМ „Марица“.

Двамата министри посетиха кариера „Клокотница“, където се произвежда трошения камък за магистралата. Те провериха напредъка по строителството на двата лота на АМ „Марица“. Общата дължина на Автомагистралата в строителство е 65 километра.

Изпълнителят на Лот 2 увери официалните лица, че в края на ноември обектът ще бъде готов. По предварителен график и двата лота трябва да завършат до края на тази година. Констатирани бяха някои забавяния, които се дължат на откритите по време на строителството газопроводи и електропроводи, които не са отразени в проекта. В момента се правят и архелогически проучвания по 6 обекта на лот 1, които трябва да приключат до края на август. Решен е проблемът с изместването на високоволтовите далекопроводи.

В момента на двата лота се извършват строително-монтажни работи, като на по-голямата част от втория лот вече са положени първите пластове асфалт. Работи се усилено и по изграждането на големите пътни възли. Министрите Данаил Папазов и Десислава Терзиева посетиха пътен възел Димитровград, който е част от лот 2. Изпълнителите се ангажираха пред тях, че ще завършат съоръжението до края на месец септември т.г.

Процентът на физическо изпълнение на двата лота е: 42% за Лот 1 и 72% за Лот 2.

Участие в инспекцията взеха и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков, представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт“ и др.© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени