ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова: Няма да толерирам незаконни действия в системата на транспорта 22.08.2014
Голям размер

Няма да толерирам незаконни и нерегламентирани действия от страна на служители от системата на министерството. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на днешните срещи с представители на браншовите организации в областта на обучението на водачи на МПС, таксиметровите, товарните и автобусните превози, както и с представители на организациите на собствениците на автогари.

Министър Ангелкова призова организациите при откриване на нередности и пропуски в работата на Автомобилна администрация да изпращат писмени сигнали лично до нея и до ресорния заместник-министър Георги Тодоров.

„Готова съм на диалог с бизнеса, като ви уверявам, че няма да позволя дестабилизация на транспортната система. Моята основна цел, е да ускоря максимално процесите във всички сфери, включително и в автомобилния транспорт“, каза още министър Ангелкова.

От браншовите организации заявиха подкрепа към министър Ангелкова и нейния екип и изразиха увереност, че въпреки краткото време, което има служебния кабинет, могат да бъдат предприети бързи и ефективни решения по най-належащите проблеми в сектора.

По време на срещите стана ясно, че Наредба Н-32, за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства вече е подписана от министър Николина Ангелкова и е изпратена за съгласуване в МВР. Пред бранша, тя пое ангажимент да проведе разговори, за да може Наредбата да влезе в сила в началото на септември.

На разговорите бяха обсъдени още различни предложения на бранша за изменения в нормативната уредба, които да доведат до облекчаване на бизнеса и да отговарят на нуждите на ползвателите на транспортните услуги.

 

 

Костадин Вардев,
Връзки с обществеността, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени