ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ученици от Павликени, Казанлък и Попица получиха награди за най-добри есета в конкурс на МТИТС 17.12.2015
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов връчи награди на авторите на най-добрите ученически есета в конкурса на тема „Какво ми дава и какво ми взема интернет“. Инициативата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е част от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения и 135 години от членството на България в него.

Победител в конкурса е Петър Йорданов, на 16 г. от гр. Павликени. Журито избра още две талантливи деца, които получиха поощрителни награди - Исмихан Исмаилова на 13 г. от село Попица, община Бяла Слатина и Иван-Давид Иванов на 16 г. от град Казанлък.

„Вие показахте, че ясно разбирате границата между реалното и виртуалното  и уверено се справяте с предизвикателствата на света, в който живеем“. Това каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов. „Когато ние, организаторите на този конкурс бяхме деца, нашите родители ни предупреждаваха да внимаваме при пресичане на улицата и да не разговаряме с непознати. Днес, същите правила важат не само извън дома, но и в световната компютърна мрежа. Радвам се, че участниците в конкурса отлично познават плюсовете и минусите на този електронен свят и са готови да получат най-доброто от него“, заяви заместник-министърът. Той припомни основните правила за безопасно ползване общото цифрово пространство.

Всеки от участниците получава благодарствено писмо от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и дипляна с изображения на пощенски марки, отпечатани по повод 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения.

essay_Petar_Iordanov.pdf (1.49 MB)

essay_Ismihan_Ismailova.pdf

essay_Ivan_David_Ivanov.pdf (629.73 KB)(956.28 KB)

Приложения
 essay_Petar_Iordanov.pdf (1.49 MB)
 essay_Ismihan_Ismailova.pdf (956.28 KB)
 essay_Ivan_David_Ivanov.pdf (629.73 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени